...kojima se bavimo u sklopu projekta "Kultura na balkonu". Slikarstvo nam pokazuje put, a ruke će pružiti Kreativni atelier Artmašina, optimizmom nabijene talentirane djevojke iskusne u educiranju i slikanju, dobro poznate i iz Magazina sa svojim "uradi sam" receptima. Na prvom druženju s vama ove godine radit će na osnovama slikanja.

Što su komplementarne boje, a koje su to neboje? Nije loše znati dok tumaramo u bespućima trgovačkih centara i mozgamo kako pofarbati zid u dnevnom. Navratite na druženje sa susjedima uz čašicu boje i par kistova. Tko zna, možda iz nužde, otkrijete i novi hobi!

Ne morate uopće biti slikarski znalci, organizatori osiguravaju i osnovne materijale za rad te je cijela radionica za građane besplatna!

Mjesto održavanja: Stan (prostor Mjesnog odbora Škurinje, Ulica Save Jugo Bujkova 44)
Vrijeme održavanja: subota 26.1. od 10 sati

Broj mjesta je ograničen, prijava obvezna te se prijavite ispunjavanjem jednostavnog online obrasca ovdje.

Nakon slikarske radionice slijede nam nova druženja - 9.2. počinje radionica oslikavanja starih stolica koje možete iskoristiti za razvoj prostora za čitanje ili odmor na svom balkonu ili ispred zgrade, a 23.2. ruku će pružiti i suradnici iz 10 europskih zemalja koji će navratiti na Škurinje u sklopu Actors of Urban Change akademije! Paralelno, nastaje i originalna mala knjižnica koju će se smjestiti u jedan od portuna kao točku razmjene zanimljivih knjiga o kreativnosti, urbanosti, vrtlarstvu… Toliko toga! :)

Aktivnost se održava u sklopu projekta “Kultura na balkonu” kojeg suradnički provode Udruga za urbanu regeneraciju “Kuraž”, Gradska knjižnica Rijeka i RIJEKA 2020, a uz financijsku potporu programa “Actors of Urban Change” iz Berlina. “Kultura na balkonu” koncept je koji grupa sadašnjih i bivših škurinjskih građana razvija kao doprinos projektu Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture.