Tako će u 12 sati u Gradskoj vijećnici biti upriličena njena svečana dodjela, dok će se s dobitnicima moći družiti u našoj Narodnoj čitaonici na književnom susretu od 18 sati.  

Podsjetimo, nakon čitanja čak 101 pristiglog rukopisa dobitnik Književne nagrade Drago Gervais za 2013. g. u kategoriji najboljeg neobjavljenog književnog djela jest roman "Štakorbar" autora Željka Špoljara iz Zagreba, dok je u kategoriji najboljeg objavljenog književnog djela na nekome od idioma čakavskog narječja hrvatskog jezika u periodu 2011.-2012. g. pobjednik zbirka pjesama "Barka na vezu" autora Nikole Kraljića, objavljena 2012. g. u izdanju Naklade Lukom i Centra za kulturu Općine Omišalj.

Na književnom susretu u Narodnoj čitaonici u opuštenijoj i neformalnijoj atmosferi, kroz razgovor s autorima doznat ćemo više o njima samima, njihovom stvaranju, odnosu prema književnosti, a imat ćemo prilike i čuti odabrane ulomke/pjesme nagrađenih djela po izboru i u interpretaciji autora samih. Članovi prosudbenog povjerenstva Aleksandar Mijatović, Davor Mandić i Nikica Petković imat će priliku reći nam nešto više o razlozima odabira upravo ovih radova za dodjelu nagrade. Razgovor ugodni ove književne večeri posvećene dobitnicima Književne nagrade Drago Gervais vodit će članica Odbora Nagrade, Lea Lazzarich, a za gitarsku pratnju glasnih čitanja pobrinut će se Narodno učilište.

Željko Špoljar (1975.) zagrebački je književnik i novinar. Objavio je zbirke priča Teškoće pri gutanju (Naklada MD, 2001.) te Moj brat Felix Krull (ExLibris, 2003.), a u koautorstvu s Kristijanom Vujičićem fikcionalizirani vodič Welcome To Croatia (Naklada Ljevak, 2006.), za koji je dobio nagradu Kiklop. Njegov roman Gumeni galeb pobijedio je na 3. natječaju za prozni anonimni rukopis osječkog Ogranka Matice hrvatske, a knjiga je i objavljena 2008. godine. Špoljar je aktivan i na sve zapaženijem kulturnom portalu Arteist.

Nikola Kraljić (1930.) pjesnik, psiholog, prevoditelj. Živi i radi u Rijeci i rodnom Omišlju na otoku Krku. Objavio je više od 30 zbirki pjesama, višekratni je dobitnik Književne nagrade Drago Gervais kao i brojnih drugih nagrada. Jedan je od najcjenjenijih pjesnika čakavskog narječja. Posljednja Književna nagrada Drago Gervais dodijeljena mu je 2007.g. za zbirku pjesama Usamljeni veslač. Posljednja zbirka pjesama pod naslovom Umnažam objavljena je ove, 2013.g.