U sklopu Tjedna dobre dječje knjige 2013. u srijedu 24.04. u 11 sati  u Dječji odjel Stribor stiže predsjednica Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade (Kluba prvih pisaca), književnica Silvija Šesto.

Silvija Šesto svestrana je autorica i jedan od trenutno popularnijih domaćih autora za djecu i mlade. Pisala je scenarije za radijske, televizijske i propagandne emisije, osmišljavala reklamne kampanje i slogane. Autorica je i voditeljica mnogih radijskih emisija, a neke od njih je i sama vodila. Kao scenaristica sudjelovala je u mnogim "specijalnim projektima" HRT-a.

Na radiju je emitirano četrnaest njezinih drama, a tri su izvedene u kazalištu. Za roman za mlade Debela dobila je nagradu “Ivana Brlić Mažuranić”, a stavljen je i na Časnu listu IBBY-ja. Za mlade je napisala i romane Vanda, Tko je ubio pašteticu, Ružičasta sanjarica, Djevac, te serijal priča Bum Tomica (1, 2, 3). Za odrasle je objavila zbirku priča Ester i bageri, Omčoglavci, roman Dani plavi djevica, te tri zbirke poezije (Krizanteme, Kao katedrala, Poglavica ne plače).

Fotografije: Ilustracija/naslovnica