U subotu 6. 4. u Šumi Striborovoj (šetnica na Biviju) u 11 sati slijedi nam nova planinarska šetnja i predstava na livadama: Pinokio u Gradu Koji Teče.

Šuma Striborova tijekom ovogodišnjeg Tjedna dobre dječje knjige organizira se u suradnji s odgojiteljicama Dječjeg vrtića Planet mašte (vrtić u osnivanju) koje će osmisliti i izvesti nelogičnu priču: Pinokio u Gradu Koji Teče te u suradnji s vodičima Planinarskog društva Kamenjak

Predstava je namijenjena djeci svih dobnih skupina. Temeljena je na poznatoj priči Pinokio, ali ovaj put u kontekstu neočekivanih i neobičnih zbivanja. Drveni lutak, Pinokio na putu do škole nailazi na iskušenja koja djeci omogućuju bolje upoznavanje kulturne baštine našeg kraja.

Poučna planinarska staza Šuma Striborova izuzetno je pogodna za učenje prvih planinarskih koraka predškolaca i školaraca, a namijenjena je i obiteljskim izletima, sportašima i rekreativcima, umirovljeničkim šetnjama. Šuma predstavlja idealnu učionicu prirode u prirodi, pogodnu za vrtićke grupe i razredna odjeljenja. Šetnjom kroz šumu nalazi se na livade pune igre, priče, odmora, oslobađanja kreativnosti i učenja dok se s vrha šume pruža pogled na cijeli Kvarnerski zaljev.

Tjedan dobre dječje knjige dio je programskog pravca Dječja kuća projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture. Manifestaciju financijski podupiru Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka.