U sklopu toboganskog spusta Gradske knjižnice Rijeka održat će se obiteljska, masovna šetnja laganom stazom Šuma Striborova uz pripovjedačku igru u izvedbi glumaca Gradskog kazališta lutaka na livadama na pola puta, uz pratnju već nam dobro poznatih planinarskih vodiča PD Kamenjak. Veseloj družini će se također pridružiti osebujni likovi iz bajki!

Ova Šuma je posebna jer ćemo imati priliku sudjelovati u priči u pokretima, interaktivnom obliku pripovijedanja koji u svom fokusu ima kretanje. Sadržaj priče postaje sredstvo za poticanje pokreta, a istovremeno utječe na razvoj mašte, pažnje, kreativnosti te na obogaćivanje jezičnog korpusa djece predškolske i rane školske dobi. Kretanje je osnovna dječja potreba, a djeca sve više i duže sjede. Zato ih ekipa Gradskog kazališta lutaka Rijeka, uz pomoć ekipe Gradske knjižnice Rijeka i vodiča PD Kamenjak pokreće upravo – pričom.

Tako se pokrenite i pridružite nam se u subotu, 30. lipnja u 9:30 na okretištu jedinice na Biviju i budite dio naše ekspedicije Šumom Striborovom! U šetnju krećemo u 10 sati, a povratak je predviđen oko podneva. Primamo sve uzraste, a jednoznamenkasti šetači (kao i četveronožni) mogu sudjelovati uz pratnju nekog mrvicu starijeg.

Napomena: Otkazuje se samo u slučaju jako, jako velikog potopa.

Producent: Gradsko kazalište lutaka Rijeka; ciklus Pričopredstava

Osmislila i pripremila: Almira Štifanić

Vizualni identitet i kostimi: Andreja Jandrečić i Sara Ivančan

Izvode: Almira Štifanić i Alex Đaković