Okupljanje svih malih i velikih rekreativnih planinara koji vole dobre priče počinje kao i obično oko 10.30 na okretištu autobusne linije broj 1, na Biviju. Planinarski vodiči Planinarskog društva Kamenjak uručit će svim novacima mali planinarski dnevnik, a na kraju puta dobit ćete potvrdu uspješnog penjanja: planinarski pečatić. Vodiči će nas sigurno voditi do vrha.

Zato udobno se obujte, ugodno odjenite, ruksak na leđa, a u njega što vam drago: bočicu vode, možda dekicu za udobnije sjedenje na travi, kapicu za glavu, slikovnicu s nekom šumskom pričom.

A što smo vam mi pripremili, za onaj odmor na pola puta, na zelenoj livadici?

Predstavu "Gospodin Nosko nalazi prijatelja" priredili su i izvode učenici Područnih škola Kukuljanovo, Škrljevo i Krasica (OŠ Bakar) - članovi Dječjeg zbora Gardelin pri Udruzi Euterpa u Škrljevu, pod vodstvom prof. Bojane Matešin. Predstava je nastala prema ilustriranoj priči istog naziva autorica Daniele Kullot i Hortense Ullrich.

Gospodin Nosko tražio je prijatelja, ali ne bilo kakvog. Silno je želio nekog tko poput njega zna letjeti. Jednoga dana na livadi je sreo neobičnog malog gavrana koji je čitao knjigu i odmah su postali prijatelji. Odlično su se razumjeli i zabavljali jer su imali puno toga zajedničkog. Pjevali su glasne pjesme, zaboravljali oprati zube, uživali u sladoledu od malina s majonezom... sve dok jednog dana Nosko nije otkrio da mali gavran zapravo ne zna letjeti. Tu priča dobiva jedan posve drugi ton... Ali nam dokraja ogrije srca i vrati osmijeh na lica. Prema ovoj lijepoj, ilustriranoj priči o o prijateljstvu, uvažavanju i razumijevanju različitosti, djeca Kukuljanova, Škrljeva i Krasice pod vodstvom prof. Bojane Matešin pripremila su igrokaz koji će svoju šumsku praizvedbu doživjeti upravo u Šumi Striborovoj, u subotu 25. travnja ove godine negdje iza 11 sati. Scenografiju potpisuje Striborova reKREATIVKA Tea Popić.

Interaktivnu predstavu „Opet! Basnoslovke“ izvodi autorica istoimene knjige Hana Lukas Midžić. Hana nam stiže iz Zagreba (iako Split ne može istjerati iz sebe).

Slikovnica „Opet! Basnoslovke“ sadrži razgovore, snove, pjesmice i upadice.
Naslovni lik iz prethodne slikovnice Basnoslovko u novoj slikovnici ima posebnu koautorsku ulogu i na taj način pojačava interaktivnost i dijaloški ton slikovnice.
Pjesmice se kroz likove raznih životinja dotiču snova, želja, identiteta u kojima se djeca mogu prepoznati i o njima razgovarati ili im se nasmijati.
Prema slikovnici je nastala ova predstava za djecu predškolske i mlađe školske dobi.
U Šumi Striborovoj i veliki i mali bit će likovi iz ove priče.

Nakon svega, riječka udruga "Šarolija" potrudit će se za šaroliko poigravanje i sve one aktivnosti koje pobuđuju kreativnu slobodu u međusobnoj interakciji roditelja i djece!

Uz nas će, kao i mnogo puta do sada, pod motom Zajedno do vrha, biti studenti Učiteljskog fakulteta u Rijeci, a jednako tako pri ruci će nam biti i nezaobilazni vrijedni volonteri naše knjižnice. 

Nakon takvog višestrukog kreativnog razgibavanja nastavljamo svi zajedno do vrha šetnice! Ne bojte se, nije teško. Stazica je lagana, prilagođena i juniorima i seniorima. A pogled s vrha Šume na morsko plavetnilo je nezaboravan!

Vidimo se u Šumi!