U srijedu 12. lipnja u 18,30 sati u Narodnoj čitaonici  dr. Alexander Lowe će održati tribinu Tijelo između gena i duše pri čemu će uvodnu riječ izreći profesor Ivan Salečić i terapeut Momir Milinković. 

Dr. Alexander Lowen, utemeljitelj je bionergetskog pristupa pri liječenju stresa, napetosti i trauma promatra ljudsku osobnost u vezi s bioenergetskim procesima u tijelu. Tijelo je „spomenar“ u kojem su zapisani svi naši doživljaji: radosti, tuge, razočarenja, traume, blokade i stresovi. Stoga nije dovoljna puka racionalna analiza problema. Tek oslobađanjem ovih duboko potisnutih tjelesnih zapisa  možemo postići oslobađanje od naslijeđenih i stečenih blokada. Vježbe otpuštanja stresa, trauma i napetosti predstavljaju stoga prema Lowenu jedinstvenu metodu koja nam pomaže uspostaviti sklad neurološkog, biološkog, anatomskog i emocionalnog dijela u nama.

Tijekom suradnje sa Wilchemom Reichom i svoje dugogodišnje prakse došao je do zaključka da je odustajanje od zadovoljstva uzrok većine bolesti današnjice.

Način na koji živimo te razina stresa kojoj smo izloženi dobri su razlozi za dolazak na tribinu.