Središnji odjel Palača Modello Gradske knjižnice Rijeka bit će zatvoren za korisnike od 5. 9. do 24. 9. 2022. godine. 

Ni privremena zatvaranja ne zvuče kao nešto dobro, ali i ovo ima pozitivne razloge – odvija se redovna revizija fonda te ključan dio pripreme fonda za rad u novoj zgradi knjižnice u kompleksu „Benčić“ na principu nove tehnologije. Naime, u novom prostoru koristit će se specifična RFID tehnologija što podrazumijeva niz pripremnih radnji (ljepljeljnje RFID naljepnice na svaku knjigu, povezivanje svake naljepnice s online kataložnim zapisom knjige…) te je to potrebno napraviti znatno ranije od same selidbe. Isti postupak u svibnju je proveden u Središnjem odjelu FIlodrammatica, a sada je red na Središnjem odjelu Palača Modello. 

U navedenom razdoblju razdoblju zakasnina se za sve posuđene knjige u tom odjelu neće obračunavati. 

Knjige će se ujedno moći vratiti u kutiju na ulazu od ponedjeljka do petka od 8 do 19.30 sati te subotom od 8 do 13 sati.

Svim članovima Gradske knjižnice Rijeka na raspolaganju je ostatak mreže koji funkcionira prema uobičajenom načinu rada: Središnji odjel Filodrammatica, Dječji odjel Stribor (Dječja kuća), ogranci Zamet, Turnić, Drenova, Trsat, dva bibliobusa te Knjižnice Čavle i Vid Omišljanin. 

Kako pak teku radovi u samom "Benčiću" pratite kroz naše "Vijesti iz Benčića" ovdje.