U Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka od 1. 7. do 1. 8. 2021. postavljena je izložba Jasmine Lesić "Čarobne šume". 

Jasmina Lesić rođena je 1975. u Virovitici, a trenutno živi, školuje i radi u Zagrebu. Po profesiji je magistar ekonomije i već 20 godina radi u FMCG sektoru. Slika od 2013. godine, istražuje svoju umjetničku stranu i razne tehnike.

Slikarski se educirala u Centru za likovni odgoj grada Zagreba gdje je pohađala semestre crtanja i slikanja, a kreativni rad bio je oduvijek dio njene osobnosti.

Izlažem na skupnim završnim izložbama polaznika od 2016. godine.

Planinarim više od 15 godina i na planinarskim rutama susreće raznolike šumske predjele, drveća neobičnih ljudskih oblika koji su proželi njihovo deblo i krošnju. Članica je ekološkog pokreta "Zeleni odred" koji se bori protiv devastacije i prekomjerne sječe šuma. Drveće je njena ljubav od djetinjstva!

Želja joj je približiti zelenu braću ljudima i pronesti svijest o njihovoj vrijednosti i ljepoti. Šume su živa bića koja nam daju kisik, poveznica između neba i zemlje, bez njih nema života za čovječanstvo na predivnoj plavoj planeti. Duboko je povezana s prirodom koja ju puni energijom, inspiracijom, zahvalnošću i velikim poštovanjem pa tu ljubav, misao prenosi i likovnim jezikom.

IMG-20210621-WA0001

U serijalu slika pod nazivom „Čarobne šume” isprepliću se razni šumski motivi. Ciklus slika je nastao kroz ljubav, igru, radost i zahvalnost što imam priliku da se bavim reciklažom mrtvog, srušenog drveća i kroz razne tehnike u kojima prevladava assemblage udahnjujem mu neki novi i drugačiji život.

Idejno i slikarskom kombiniranom tehnikom, u koju integriram prirodne materijale, kore breza iz Gorskog kotara koje su srušene u ledolomu, kameni pijesak, akrilne boje na lesonit pločama i pamučnim platnima.