Nismo dugo prljali ruke, ha? Prosinac, kada puno toga u prirodi spava, pravi je trenutak da se pripremimo za proljeće. A ono će sljedeće dvije godine na Škurinjama biti živo.

U subotu 8. prosinca u 10 sati u Stanu (prostorije Mjesnog odbora Škurinje, Ulica Save Jugo Bujkove 44) bit će održana "uradi sam" radionica "Škurinjske zelene bombice".  

Zelena bombica je jedan od najpraktičnijih alata gerilskog vrtlarstva. Sastoji se od gline, humusa i sjemenja odabranih biljaka. Bacite ih na bilo koju travnatu ili zemljanu površinu i pustite prirodi da napravi svoje, a da bi stvar doista funkcionirala morate znati i ponešto preciznih detalja. Posebno su pogodne za teško dostupna, zagrađena ili napuštena zemljišta koja želimo ozeleniti. Imamo i takvih u naselju, a i po gradu.

No nije ovo jedini razlog druženja - radionicu nam drži draga ArtMašina kreativna ekipa s kojom slijede još dinamičnije pobjede sljedeće godine (nešto se šuška da će na stolarskog radionici raditi mala knjižnica, ali to je možda samo trač :).

Dođite, upoznajte se, uzmite koju zelenu bombicu u džep i pripremimo se za škurinjsko proljeće. Radionica je naravno kao i sve dosadašnje za vas - besplatna. :)

Prijave obvezne putem Google obrasca: https://goo.gl/forms/UdBTwG0h79z07bBY2

Aktivnost se održava u sklopu projekta "Kultura na balkonu" kojeg partnerski izvode Udruga za urbanu regeneraciju Kuraž, Gradska knjižnica Rijeka i RIJEKA 2020, a uz podršku međunarodnog programa Actors of Urban Change.