Jelena Pervan osnivačica je Kuće od priča kojoj je glavna misija smanjiti otpor prema pisanju i čitanju kod školaraca. U Kući od priča djecu podučava kreativnom pisanju, a priču nastoji približiti i djeci s teškoćama u razvoju s kojima provodim program senzoričkog pričanja priča.

Posebno ju raduje rad s djecom s teškoćama u razvoju. Dvije godine je vodila književni projekt Čarapica Pričalica za djecu s teškoćama u razvoju u suradnji s Hrvatskim društvom književnika za djecu i mlade, a i danas redovito održava književne susrete te interaktivne radionice s djecom s teškoćama u razvoju. Nekoliko godina radila je kao pisac kreativnih tekstova u udruzi CRVENI NOSOVI klaunovidoktori, a od 2019. godine vlasnica je obrta Piskinja. 

Vrijeme održavanja: ponedjeljak 25. 5. - četvrtak 28. 5, 17 sati

Lokacija: Dječja kuća (kontejner)

Izvođač: Jelena Pervan

Prijava: zatvorenog tipa

Jelena je zbog svega navedenog prava suradnica za četverodnevnu kreativnu radionicu za djecu iz Udruge za Down sindrom - Rijeka 21, a rezultat koje će biti taktilna slikovnica. Zajedno će se stvoriti jednostavna i zanimljiva priču koju će se pretvoriti u taktilnu slikovnicu i prezentirati je publici. Radit će se priču o zmiji koja mijenja oblike i želi biti drugog oblika pa se pretvara jedan dan u krug, drugi dan u sladoled, u oblak.... Svaki taj oblik nam daje prostor da ga ispunimo raznim materijalima i da to bude taktilno. Djeca će doživjeti proces stvaranja priče i lika priče. Različitim kreativnim i senzornim igrama oživjeti ćemo našu priču, na sasvim novoj razini.

Capture

Stajališta izražena u ovoj publikaciji/programu/izlošku/videu/audio materijalu isključiva su odgovornost Gradske knjižnice Rijeka i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Organizacija radionice izrade taktilne slikovnice je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 494.363,08 kuna. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu od 74.154,46 kn i iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 420.208,62 kn.

Program je dio manifestacije Tjedan dobre dječje knjige, središnje manifestacije u Primorsko-goranskoj županiji posvećenoj razvoju čitalačke kulture djece koja se odvija uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Primorsko-goranske županije. Pokretač i organizator manifestacije je Gradska knjižnica Rijeka u suradnji s programskim partnerima i suradnicima. Sudjelovanje na aktivnostima je slobodno uz obveznu prijavu, a cjeloviti program možete provjeriti ovdje.

TDDK web (1)-1