Ankica Brekalo, autorica zapaženog naslova Otac, sin i ja i dobitnica nagrade Gorančica za 2017. godinu, gostuje 17. listopada u 18 sati u sklopu Zavičajne srijede u Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka, gdje će razgovarati s gostima o svome pisanju.

Otac, sin i ja osobna je pripovijest o odrastanju, emocionalnom sazrijevanju i putu prema duhovnosti, koji svatko prolazi sam. Ova zbirka autobiografskih priča objavljena je u izdanju splitske naklade Redak, te je nagrađena posebnim priznanjem za najbolju prozu u sklopu nagrade Gorančica, 2018. godine, a predstavljamo je u sklopu Mjeseca hrvatske knjige.

"Ono po čemu se knjiga Ankice Brekalo razlikuje od najvećeg dijela vrlo brojne self help literature prije svega je to što u slučaju knjige Otac, sin i ja nema nikakvog “popovanja” ni savjeta koji pretendiraju biti vječnim i jedinim istinama, a ni poruke koje donosi nisu nimalo uobičajene ni tipične za tu vrstu literature. Jednostavno, autorica nam nastoji što iskrenije i otvorenije prepričati svoj život ne bježeći ni od onih najgorih trauma i boli…"

http://www.novilist.hr/Kultura/Knjizevnost/Ankica-Brekalo-Otac-sin-i-ja-Snagom-duha-do-zrtve-samoostvarenja

Susret se održava u suradnji s Društvom Gorana Rijeka, a u predstavljanju sudjeluje i Marinko Krmpotić, novinar i književni kritičar.

Zavičajna srijeda program je Gradske knjižnice Rijeka kroz koji se osvrćemo na značajna prozna i pjesnička djela iz našeg zavičaja, pogotovo ona koja se bave zavičajnom tematikom. Naslovi iz Gorskog kotara drag su nam gost na programu, te ovim putem čestitamo autorici Ankici Brekalo na posebnom priznanju u nagradi Gorančica.