U utorak 25. ožujka u 18,00 sati u Narodnoj čitaonici Gradske knjižnice Rijeka, Korzo 24 održat će se nova Štemalica.

U novom izdanju Štemalice, debatnom događanju koje radimo s Radijom Korzo, raspravljat će se o važnoj temi održivog razvoja. Je li održivi razvoj samo pozitivna priča ili prava mogućnost, donosi li poštivanje “zelene” paradigme doista i bolji život, čeka li svakog građanina njegov gradski vrt, kako Facebook generacija doživljava prirodu, samo su neka od pitanja o kojima će se govoriti.

A da razgovor bude konstruktivan pobrinut će se Zoran Skala iz Zavoda za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije i stalni sudionik radio emisije Skalanada, Dora Tkalec iz udruge Zona 00 i jedna od pokretačica riječkih urbanih vrtova, Vjeran Piršić, aktivni predsjednik udruge Eko Kvarner...

Štemalica je rasprava javnog i otvorenog tipa pa su sudionici otvoreni za pitanja iz publike, a sve se odvija pod moderatorskom palicom Pjera Orlića.

Gradska knjižnica Rijeka Štemalicom u Narodnu čitaonicu vraća autentičan duh vremena u kojem su čitaonice bile mjesto okupljanja uglednika i bučnih rasprava o svakodnevnim fenomenima. Štemalica se održava na mjesečnoj bazi s različitim sudionicima biranima po principu vezanosti uz temu i stručnosti.