U utorak 11. 6. u 18 sati u American Corneru Rijeka (Ogranak Trsat Gradske knjižnice Rijeka) u suradnji s Kulturno-umjetničkom udrugom AKT bit će održana radionica izrade privjesaka za ključeve od recikliranih materijala.

Radionica se sastoji od kreativne igre namijenjene djeci uzrasta od 7 do 15 godina (osnovna škola) kao i njihovim roditeljima ili starijim pratiteljima koji bi mlađoj djeci pomagali u upotrebi škara i ljepila prilikom obrade materijala. Na radionici se djeca upoznaju s pojmom recikliranih materijala i kako ih upotrijebiti u stvaranju novih proizvoda koji prvenstveno služe njima. Materijali koji se koriste su razne tkanine koje više nemaju uporabnu svrhu, vata, komadići konopa ili traka, prešana spužva...

Za obradu navedenih predmeta koriste se škare, ljepilo i boje te se djeca usput uče koristiti ta sredstva prilikom izrade privjesaka. U izradi privjesaka za ključeve djeca mogu uključiti svoj kreativni potencijal jer ih se zapravo i potiče da svakom predmetu daju osobnu notu.

Na radionici mogu sudjelovati članovi Gradske knjižnice Rijeka uz obveznu raniju prijavu na pultu u Ogranku Trsat, mailom american.corner@gkri.hr  ili porukom Facebook stranici American Corner Rijeka. Broj mjesta je ograničen.