U petak 24. 1. u 18 i 30 u Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka bit će održano predstavljanje romana Lovorka Marića "Zemlja jutarnje tišine".

Lovorko Marić rođen je 1987. godine u Zagrebu. Zahvaljujući svojim „turističko-istraživačkim putovanjima“ u geopolitički aktivnim mjestima, o kojima redovito drži prezentacije i izlaganja, stekao je iskustva koja dramatizira u svojim djelima fikcije, a ovo je njegov debitantski roman. 

Roman je rezultat četverogodišnjeg istraživanja i potrage za inspiracijom na mnogobrojnim putovanjima, od kojih je krucijalno bilo iskustvo u Sjevernoj Koreji, gdje se i odvija radnja romana i čija je sociopolitička atmosfera dočarana kroz iskustva dvaju glavnih likova – turista čija avantura ne krene nužno po planu...

Predstavljanje knjige uključit će ne samo doživljaje iz Sj. Koreje, već i s drugih putovanja autora poput posjete Černobilu i Fukushimi, iskustva u Iranu i Iračkom Kurdistanu te anegdota iz Južne Amerike koja su služila kao nadahnuća za događaje i likove u romanu. Izlaganje će se kratko dotaknuti i glavnih književnih i filmskih utjecaja na stil i strukturu knjige. 

Ako vas predavanje uvjeri da je knjiga vrijedna čitanja - roman će biti moguće kupiti po promotivnoj cijeni na licu mjesta.