U tjednu od 15. do 22. prosinca 2022. prostor Dječje kuće, Muzeja Grada Rijeke i Muzeja moderne i suvremene umjetnosti te prostor dvorišta u Benčiću bit će poprište šarolikih događanja namijenjenih najširoj publici, ali posebno i ponajprije djeci.

Ove je godine Zimska priča okupila čak 19 radionica za djecu i mlade, 4 međugeneracijske radionice, 18 kino projekcija, 8 društvenih igara za djecu nadahnutih escape room konceptom te još niz pričaonica, igraonica, natjecanja, kvizova, zanimljivih predavanja te čak i jedan buvljak. Dio programa odvijat će se u jutarnjim, a dio u kasnijim popodnevnim i večernjim satima.

U blagdanskoj kućici u dvorištu Benčića nudit će se napitci i ukusni zalogaji za sve posjetitelje Zimske priče.

Svakodnevno će za dobru glazbu od popodnevnih sati biti zadužena Radio Roža, a svakodnevno će se od 17 do 19 sati održavati i show vatrogasaca iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sušak, koji uključuje iskustvo dizanja u auto ljestvama, prezentaciju rada s raznom opremom, fotografiranje s vatrogascima….

Dječji odjel Stribor Gradske knjižnice Rijeka radit će u subotu 17. 12 do 19.30 sati te po prvi put ikad i u nedjelju 18. 12. od 10 do 17 sati.

Zimska priča iz Benčića otvara se u četvrtak u 17 sati ispred Dječje kuće uz svečano paljenje disco kugle. Tijekom četvrtka, petka i subote, na pozornici u dvorištu Benčića u večernjim će terminima nastupiti niz izvođača. U četvrtak od 18.30 započinju nastupi na pozornici na koju se toga dana najprije penju bubnjari RiRock Akademije, potom RiInkluzija, partnerski projekt Udruge Ri Rock i romske udruge RoMorčić, a prvu večer zatvara nastup sada već legendarnog riječkog uličnog benda Pachamama Street Connection. U petak na pozornici u dvorištu Benčića bubnjarski solo izvest će desetogodišnji Tin Valušek, a nakon njega nastupa riječki bend Callahan. Subotnja večer u dvorištu Benčića započinje s bendom Raspad sistema iz Klane koji svira rock obrade domaćih i stranih autora, a nakon njih, od 19.30 do 21 sat nastupaju indie-americana zaljubljenici My Buddy Moose.

U slučaju lošeg vremena, koncerti će se održati u prizemlju MMSU.

Za zatvaranje Zimske priče, 22.12. u najavljen je obiteljsko-dječji disco u Dječjoj kući uz DJ Mirilo koja duži niz godina radi s djecom i mladima provodeći obrazovne i edukacijske aktivnosti, te ujedno veselo plovi na valovima glazbe.

Zimsku priču zajednički organiziraju Grad Rijeka i riječke kulturne ustanove – Gradska knjižnica Rijeka, Muzej Grada Rijeke, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Art-kino i Gradsko kazalište lutaka Rijeka.

Detaljan program pogledajte na stranicama naše Dječje kuće