Od 2009. godine na Svetom Križu radi obnovljeni i uređeni Astronomski centar Rijeka te već pune četiri godine educira, informira, zabavlja i služi građanke i građane rijeke kako starije tako još više i one mlađe. U posljednje vrijeme, Astronomski centar je otvorio svoja vrata i prilagođenim programom na engleskom jeziku za turiste.

Koristimo priliku i prenosimo program rada Astronomskog centra te pozivamo članice i članove Gradske knjižnice Rijeka, a i sve ostale posjetiteljice i posjetitelje Magazina da posjete programe Astronomskog centra jer su zaista i vrijedni i pametni i atraktivni.

Tako da u srpnju možete pogledati filmove u Digitalnom planetariju : Kauluoka´hina – začarani greben (sinkroniziran na hrvatski jezik), utorkom u 18 sati, te četvrtkom u 20,30 sati i Carstvo svjetlosti (sinkroniziran na hrvatski jezik), srijedom u 18 sati, te subota u 20,30 sati.

Od Live prezentacije u digitalnom planetariju možete pogledati: Vodič noćnim nebom – ljeto, petkom u 20,30 sati i Od Zemlje do Svemira, isto petkom, ali u 21,30 sati.

Izvanredni program za strane turiste u digitalnom planetariju bit će film Realm of Light (Carstvo svjetlosti) na engleskom jeziku, svake srijede u 19,00 sati tijekom i srpnja i kolovoza, a od 16. do 20. srpnja 2013. bit će održana 10-minutna live prezentacija u digitalnom planetariju prije početka redovnog programa na temu obljetnice prvog spuštanja čovjeka na Mjesec.

Tijekom kolovoza od filmova u digitalnom planetariju bit će nam na raspolaganju Vibrato (sinkroniziran na hrvatski jezik), utorkom u 18 sati te četvrtkom u 20,30 sati i Carstvo svjetlosti (sinkroniziran na hrvatski jezik), srijedom u 18 sati te subotom u 20,30 sati.

Live prezentacije u digitalnom planetariju bit će posvećene Vodiču noćnim nebom – ljeto, petkom u 20,30 sati i Nebu ispod nas, petkom u 21,30 sati.

U tjednu od 6. do 10. kolovoza 8. te 13. kolovoza bit će održane 10-minutne live prezentacije Perzeidi (Suze Sv. Lovre) prije početka svakog filma povodom godišnjeg prolaska planeta zemlje kroz taj pojas asteroida.

Zvjezdarnica će biti otvorena tijekom cijelog ljeta i to svake subote od 22,00 sata pa nadalje.

Za organizirane grupe (škole, vrtići, turisti i dr.) zvjezdarnica će biti po prethodnom dogovoru otvorena i izvan redovnog radnog vremena.

Dodatne informacije na e-mail astronomski-centar-rijeka@rijekasport.hr ili telefon 00 385 51 455 700.

Facebook stranica Astronomskog centra Rijeka.