U četvrtak, 19. rujna, u 19 sati u VBZ knjižari Filodrammatice bit će predstavljen novi roman vašeg i našeg dragog autora Bekima Sejranovića pod nazivom Sandale. Na predstavljanju će sudjelovati sam autor Bekim Sejranović, ništa manje ugledni Zoran Ferić i Drago Glamuzina, a moderirat će voditeljica Studentskog čitateljskog kluba Tina Kovačić.

Bekima Sejranovića, iz razloga što je jedan dio svojih formativnih godina živio u Rijeci, smatramo i riječkim piscem. Ali ne samo zbog toga! Možda više zato što nam se rado vrati, posjeti nas i podruži s riječkom publikom. Kakav je to čovjek, najbolje možete saznati iz intervjua koji je za Magazin obavila upravo Tina. 

Stoga nam je drago da je opet s nama, naročito što je razlog ovog ponovnog druženja nova knjiga intrigantnog naziva Sandale. Izdavač o djelu kaže:

„U početku je to bila knjiga priča, koja je objavljena pod naslovom Fasung, ali je nakon deset godina temeljito prekrojena, nadopisana i pretvorena u, zapravo, labavo strukturiran roman.

Roman koji nadopunjava i zaokružuje dva Sejranovićeva dosad objavljena romana – Nigdje, niotkuda i Ljepši kraj – tvoreći s njima uznemirujuću proznu trilogiju koja na osebujan, sejranovićevski način hvata 'ove prostore' i 'ovo vrijeme'.

Oslo, Rijeka, Brčko, Australija, Indija samo su neke postaje po kojima skita 'junak' Sandala. On je jedan od onih književnih skitnica koje volimo ma koliko bili autodestruktivni i nesposobni za 'normalan' život. Stalno se boreći i sa sobom i sa svijetom koji ga okružuje, hvatajući se pritom za sve što pronađe uz put – alkohol, pornografiju, drogu, trčanje na skijama, zaljubljivanje... – nježan i tužan, borben i malodušan, duhovit i autoironičan i kad govori o najvažnijim stvarima svog i našeg života, Sejranovićev je pripovjedač vjerojatno jedan od najintrigantnijih, najzabavnijih i najbolje ispisanih likova novije hrvatske književnosti.

Bila bi šteta da ga ne upoznate.“

Vidimo se u četvrtak u 19 na još jednom druženju s Bekimom!