„Suradnja između Gradske knjižnice Rijeka i Valamara još je jedan iskorak kojim Gradska knjižnica Rijeka izlazi iz okvira klasičnog poslovanja knjižnica. Otvaranje prema turističkom segmentu je ono što ovu uslugu čini posebno inovativnom, i vjerujem da će u e-čitanju uživati i brojni Valamarovi gosti“, izjavio je Niko Cvjetković, ravnatelj Gradske knjižnice Rijeka.

Gradska knjižnica Rijeka razvila je pilot projekt prateći svjetske trendove u želji da nadogradi i modernizira pristup čitateljima, što je oduševilo i Valamarove goste. U okviru suradnje Gradske knjižnice Rijeka i Valamara gosti Valamar Diamant Hotela kao i članovi Gradske knjižnice Rijeka na virtualnim policama mogu pronaći oko 850 recentnih i popularnih naslova, a najčešće je riječ o popularnoj hit literaturi. Veliki e-opus Gradske knjižnice Rijeka trenutno je najveći u Hrvatskoj.

Valamar Diamant Hotel otvoren je cijelu godinu, a odnedavno je svoju ponudu nadogradio i ponudom „Work from Hotel“ što je izuzetno zanimljivo poslovnim gostima.