Jučer je u Šibeniku premijerno startao festival FALIŠ! koji je posvećen alternativi i ljevici (Festival alternative i ljevice u Šibeniku), a osim analize društva i politike ima i zanimljiv književni program.

Možete posjetiti predstavljanje knjige Katarine Luketić "Balkan: od geografije do fantazije", koju će predstaviti Kruno Lokotar i Emir Imamović Pirke ili poslušati glasno čitanje angažiranih tekstova po izboru izvođača Emira Imamovića Pirkea, Krune Lokotara i Otvorenog Mikrofona u moderaciji Marka Pogačara. U petak možete poslušati javni intervju s Aleksandrom Stankovićem povodom izlaska njegove knjige "100 faca i Aca", a u subotu uživati u književnoj večeri "Domaći & domaći gosti" na kojoj nastupaju: fra Gavun, Informatičar starog kova, Jela Godlar, Emir Imamović Pirke, Igor Štiks, dok sve zajedno moderira Kruno Lokotar.

Malo sjevernije, u Zadru, za desetak dana (stignete se i pripremiti!), točnije 19. 9., starta trodnevni festival KaLibar bestiVal koji će, kako kažu sami organizatori, ponuditi etablirane nacionalne i svjetske književnike i umjetnike, rame uz rame s lokalnim stvaraocima. Svaki će dan biti održana najmanje jedna ekskluzivna promocija nove knjige, književna večer s čitanjima autora, otvorenje izložbe fotografija ili crteža te večernje uživanje uz koncerte. Dakle, kombinacija književnosti i glazbe – sve što vole mladi!

Uzimajući u obzir i danas otvoreni Festival svjetske književnosti u Zagrebu izgleda da su književni festivali postali hit. Ne bismo se bunili da tako i ostane!

Dodatne informacije pregledajte na službenim mrežnim stranicama festivala:  

http://www.falis.com.hr/index.php

http://kalibarbestival.zapis.hr/