Fotostih – kreativna fotografija odabranog stiha – tema je natječaja Gradske knjižnice i čitaonice Požega Knjiga svaki dan koji je otvoren od 5. ožujka do 1. travnja 2017. godine.

Svi su pozvani na snimanje fotografija koja prikazuje odabrani stih određene pjesme otisnute u knjizi ili na nekom drugom mediju te sudjelovanje u borbi za vrijedne nagrade i sudjelovanje na izložbi koja će biti otvorena u Noći knjige, 21. travnja 2017. godine.

Fotografije pristigle na natječaj vrednovat će povjerenstvo u sastavu Damir Hoyka (fotograf), Maja Žebčević Matić (viša kustosica) i Aleksandra Pavlović kao predstavnica organizatora. Autore triju najboljih fotografija čekaju vrijedne nagrade. U natječaju mogu sudjelovati svi građani Republike Hrvatske.

Uz pobjednika Povjerenstvo će odabrati fotografije koje će organizator prirediti i postaviti za izložbu. Svi autori čiji radovi budu izabrani bit će pozvani na otvorenje izložbe te će im biti uručeno priznanje. U Noći knjige se tradicionalno očekuje velik broj posjetitelja u požeškoj Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega.

Više informacija možete saznati na mrežnoj stranici natječaja ili na Facebook stranici Gradske knjižnice i čitaonice Požega.