U sklopu izložbe Tito u djelima likovnih umjetnika koju Grad Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i Međunarodna galerija portreta Tuzla otvaraju 3. svibnja u Malom salonu i građani su pozvani na izlaganje slika, crteža, fotografija, skulptura, knjiga ili predmeta koje čuvaju u svom domu a podsjećaju na Josipa Broza Tita i njegovo doba. Prilog izložbi može se donijeti 2. ili 3. svibnja u Mali salon, Korzo 24, u vremenu od 10 do 15 sati. Kustosi će preuzeti prilog, dokumentirati ga i zabilježiti sugestije. Prilozi će se predstaviti na izložbi te nakon završetka vratiti vlasnicima.

U povodu 72. obljetnice Dana oslobođenja Rijeke od fašizma Grad Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i Međunarodna galerija portreta Tuzla pozivaju na otvorenje izložbe Tito u djelima likovnih umjetnika.

Umjetnici koji sudjeluju su Miladin Aničić Mikan, Mersad Berber,  Mensur Dervišević, Drago Došen, Mevludin Ekmečić, Ivo Grbić, Božidar Jakac, Emilo A. Kostić, Radiša Lj. Lucić, Mario Mikulić, Petar Mojak,  Ismet Mujezinović,  Milivoje Unković  i Safet Zec. Uz Titove portrete predstavit će se i fotografska dokumentacija portretiranja Josipa Broza Tita u Bugojnu 1. i 2. travnja 1977. godine.

Povodom izložbe u utorak, 9. svibnja u 19 sati u Malom salonu održat će se tribina na kojoj će se raspravljati o temama: Tito kao kult ličnostikako nastaju kultovi ličnostiumjetnost u službi države i ideologijepozicija umjetnika u društvupovijesno-umjetnička ostavština u kontekstu današnjice.

Na tribini će sudjelovati: Tea Perinčić (Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja), Mila Orlić (Odsjek za povijest, Filozofski fakultet u Rijeci), Mitja Velikonja (Katedra za kulturologijo, Univerza v Ljubljani), Vjeran Pavlaković (Odsjek za kulturalne studije, Filozofski fakultet u Rijeci).

Izložba je organizirana uz podršku Grada Tuzle i Rijeka 2020 EPK.