Jeste li znali...?

...da se veliki trenutak upoznavanja Svena Nordqvista uživo u Zagrebu, u utorak, 19. svibnja u 17 sati (Muzej za umjetnost i obrt) na Zagreb Book Festivalu opasno primakao?!

Da, da, uzbuđenje je potpuno na vrhuncu, pitanja su već odavno spremna, garderoba se još malo traži a i koke su na sigurnom, u kokošinjcu!                         

A jeste li znali...

.... što se sve može naći kod Pettsona na tavanu? Jednom je Findus tamo iščeprkao pravi pravcati šator. A gdje ima šatora, ima i putovanja! A jedno takvo upravo je pred nama! Ma što jedno! Stotine njih!! Na put od Stockholma do Zagreba krenuo je Sven Nordqvist, a na put iz svakog kutka Hrvatske do Zagreba u utorak kreće svako dijete koje je ikad u svom životu susrelo Findusa! U slikovnici, na filmu, u seriji... bilo gdje!

... da se to „bilo gdje“ osim, u knjigama i na ekranu krije i na memori kockicama i na puzzle slagaljkama i u računalnim igrama, a da tamo negdje u bijelom svijetu postoji i prava pravcata knjiga recepata Findusovih delicija i pjesmarica njegovih pjevačkih uspješnica? Jao, jao, jedva čekamo da nam stignu i ovamo!

... da je Sven Nordqvist nakon Švedske najpopularniji u Njemačkoj, ali da Hrvati još nisu izmjerili stupanj njegove popularnosti ovdje pa zato nisu u konkurenciji?

... da Findus danas ima 31 godinu (i živ je dokaz da i u 31. možeš biti zaigran kao mačić!)

... da je Sven Nordqvist kao dijete živio na selu nalik onom Findusovom i da nam zato cijeli taj svijet izgleda tako opipljivo, stvarno...?

... da Pettson i Findus govore barem 44 jezika, ako ne i koji više! Kakvi su to blistavi umovi!

... da Sven Nordqvist nije bio primljen na umjetničku akademiju pa je zato diplomirao arhitekturu, ali ju je napustio i postao ilustrator jer je htio slobodu i samostalnost, posao bez šefa i radnog vremena... Kakav idol! Kakva inspiracija!

....da je Findus utjelovljenje.... e, da vam ne bi sve otkrili, možda!

... da će u Zagrebu biti i Findus i Pettson, a tko ste vi da ostanete kući?

„Naravno da idem s tobom“, odgovori mu Findus. 

Put pod noge, kapa na glavu i vidimo se u utorak, 19. svibnja u 17 sati u Zagrebu!

findus

Tko je Sven Nordqvist? (Pravimo se da nismo čuli, ali u slučaju nužde kliknite na pitanje.)

Tko su Pettson i Findus? (Žmirimo na-skroz, klikćite gdje hoćete.)

Knjige u našem katalogu (Kliknite, odaberite i svratite po njih u knjižnicu.)