"Današnje knjižnice slave kreativnost, zabavu i cjeloživotno učenje", samo je jedan izvadak iz poziva javnosti, ali i ključan motiv neobične Indiegogo kampanje narodne knjižnice u američkom Northlakeu.

Naime, ne bi li privukli što veću pozornost javnosti, posebno lokalne djece, ekipa iz knjižnice pokrenula je crowdsourcing kampanju kojom, među ostalim, želi pribaviti sredstva za izradu gotovo tri metra visokog kipa Hulka. Da, upravo tog Hulka na kojeg mislite - popularnog strip i filmskog junaka!

Dio je to vjerovanja da je čitanje grafičkih novela i stripova jedan od temeljnih načina uvođenja djece u svijet čitanja, ali i metoda kojom obvezama rastrgani odrasli održavaju vezu s čitanjem i vlastitom djecom. Osim samog Hulkovog kipa ekipa želi formirati i stvaralački kutak u čijem temelju bi stajali iMac i 3D printer ne bi li djeca crtanjem i printanjem mogla prionuti stvaranju vlastitih strip junaka!   

"Kao što se Bruce Banner pretvara u Hulka i mi osjećamo da će digitalni laboratoriji transformirati našu knjižnicu i naše korisnike", optimistično poručuju iz knjižnice, koja će svojim podržavateljima omogućiti i članske iskaznice inspirirane stripovima.   

Reakcije čitatelja na raznim forumima i portalima za sada su izrazito pozitivne iako je put do potrebnih 30 000 dolara dugačak.