U bivšem industrijskom kompleksu “Rikard Benčić u četvrtak, 4. svibnja, od 17 i 30 do 20 sati, održat će se manifestacija “Benčić, povjerljivo”. Riječ je o događaju otvorenom za sve zainteresirane građane, a uključit će predstavljanje projekta obnove kompleksa kroz razgovore s građanima te obilazak objekta, najavili su gradonačelnik Vojko Obersnel, pročelnik Odjela za kulturu Ivan Šarar i direktorica Sektora za razvoj i strateška partnerstva tvrtke Rijeka 2020 koja provodi projekt Europske prijestolnice kulture u Rijeci Irena Kregar Šegota.

U sklopu događaja, svi koji to žele moći će razgledati kompleks Benčić uz stručno vodstvo, te dobiti informacije o projektu Benčić i o projektu Europske prijestolnice kulture direktno od uključenih u njihovu provedbu postavljajući im pitanja o svemu što ih zanima. 

Kompleks Benčić dio je projekta Europske prijestolnice kulture kroz koji će do 2020. godine postati novo kulturno središte grada. U obnovljeni kompleks uselit će Muzej grada Rijeke, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Dječja kuća i Gradska knjižnica Rijeka. Što se potonje tiče, bit će to prva moderna i cjelovita zgrada u Rijeci namjenski uređena za potrebe života središnje narodne knjižnice čime će se značajno promijeniti standard i kvaliteta usluge.

Organizatori ističu da se manifestacijom želi postići participativnost, odnosno građansko sudjelovanje u realizaciji projekata.

Više detalja pronađite na stranicama Grada Rijekea ovdje i sve sudionike događanja.