Baza časopisa eLibrary USA u ovom razdoblja ograničenog načina rada i pristupa čitaoničkim prostorima dostupna je na korištenje svim članovima Gradske knjižnice Rijeka na zahtjev. 

Pristup bazi, koji je do sada bio dostupan samo u prostoru American Cornera Rijeka, sada je proširen na mogućnost pristupa i od doma uz lozinku koja se dobiva na zahtjev javljanjem na mail american.corner@gkri.hr (ime i prezime uz članski broj u Gradskoj knjižnici Rijeka). Zainteresirani dobivaju privremenu lozinku koja će biti dostupna za korištenje dok postoji ograničenje korištenja čitaoničkih prostora.  

eLibrary USA digitalna je knjižnica s pristupom bazama podataka, uključujući istraživanja, akademske časopise, članke, e-knjige i multimedijske sadržaje. Nudi široki spektar resursa korisnih za učenje engleskog jezika, američke povijesti i kulture, znanosti i tehnologije, društvenih znanosti i ekonomije, okoliša, zdravlja i još mnogo toga. Nudi pristup američkim i hrvatskim međunarodnim novinama i časopisima. 

Riječ je o doista kvalitetnom sadržaju, pa recimo da osim JSTOR-a važnog za znanstvena istraživanja dostupni su u digitalnom formatu popularni časopisi Wired, Time, The Atlantic, Fast Company, Popular Mechanics, Popular Science, The New Yorker,  Rolling Stone...