Savez udruga Molekula poziva vas na predstavljanje zbirke pjesama Brez Pribora (Bez pribora) ljubljanskih autora Primoža Čučnika, Jure Jakoba, Tone Škrjaneca i Gregora Podlogara u četvrtak 17. listopada 2013., s početkom u 20 sati, u dnevnom boravku Molekule

Prilika je to za upoznavanje novije ljubljanske književne generacije te življeno iskustvo iste uz razgovor i druženje.

Ljubljanska četvorka broji već nekoliko objavljenih zbirki, ali i niz prestižnih književnih nagrada. Svi su dugogodišnji suradnici književnog časopisa Literatura čiji izvršni urednik je Primož Čučnik. K tomu, Škrjanec je koordinator programa Kulturno umjetničkog društva France Prešeren gdje od samog početka (1994.) organizira ljubljanski festival poezije Trnovski  terceti. Podlogar djeluje na radiju Slovenija u programu ARS.  Jakob je jedan od najistaknutijih predstavnika nove generacije pjesnika u državi.

Prevode, pišu i puštaju glazbu jer tako moraju. Živim svoj život i svako malo imam osjećaj velike praznine, tišine i mira, kao da sam sam u svemiru. To je ujedno lijep i uznemirujuć, pomalo jeziv osjećaj.  Prisiljava me na pisanje., rekao je Jure Jakob u intervjuu za časopis Literatura. 

Saznajte više o autorima na službenim stranicama Literarno umjetničkog društva Literatura: Jure JakobPrimož Čučnik Gregor Podlogar i Tone Škrjanec.