Uskoro će biti poznati dobitnici Nagrade Janko Polić Kamov 2017. za najbolje književno djelo (poezija, proza, drama). Nagrada "Kamov" sastoji se od novčanog iznosa 10 000 kuna i statue. 

Žiri u sastavu Nikola Petković, Boris Postnikov i Ivana Rogar objavili su listu polufinalista 17. 10., listu finalista početkom studenog, a dobitnik/ca nagrade biti će proglašen/a 17. 11. 2017. godine – na Kamovljev rođendan – u Rijeci, u popularnom antikvarijatu Ex Libris u 19 sati. 

Članovi žirija donijeli su odluku o finalistima, a to su:

Damir Karakaš, Sjećanje šume, Sandorf, Zagreb, 2016.

Martina Vidaić, Tamni čovjek, Birger, V.B.Z., Zagreb, 2016.

Zoran Roško, Minus sapiens, Naklada OceanMore, Zagreb, 2017.

Slađana Bukovac, Stajska bolest, Sandorf, Zagreb, 2016.

Kristian Novak, Ciganin ali najljepši, OceanMore, Zagreb, 2016.

Dodjelu Nagrade glazbeno će popratiti jazz glazbenici Denis Razumović Razz (saksofon) i Dorian Cuculić (klavir).

Hrvatsko društvo pisaca ustanovilo je 2014. godine Nagradu Janko Polić Kamov za najbolje književno djelo (proza, poezija, drama) napisano na hrvatskom jeziku. Kriterij odabira prvenstveno je književna izvrsnost, međutim nagrada također promiče inovativnost, bilo u stilsko-jezičnom ili u tematskom smislu.  Prvi dobitnik Kamovljeve nagrade bio je Luka Bekavac za roman "Viljevo". Drugi dobitnik Kamovljeve nagrade bio je Marko Dejanović za roman "Karte, molim!". Prošle je godine Nagradu Kamov dobila Ivana Rogar za zbirku priča "Tumačenje snova".