Dragi prijatelji, kao što znate situacija s pandemijom ne izgleda pozitivno te je to jedan od razloga i zaoštravanja restrikcija prema društvenom životu.

Ono što nam je najvažnije poručiti je da odjeli i ogranci Gradske knjižnice Rijeka nastavljaju rad prema već poznatom radnom vremenu kojeg možete provjeriti ovdje

Kao što znate dobar dio naših knjiga prolazi i čišćenje posebnim uređajem (detalji o njemu su ovdje), a u prostorima se poštuju sve mjere uz korištenje zaštitne maske. Knjiga je dobra zanimacija ovih dana i preporučujemo da ju uzmete u ruke što češće. Dobro je za odmak, lutanje, učenje o nekim budućim postpandemijskim vremenima… 

Naši programi u fizičkom prostoru ovisno o obliku odlaze postupno na mirovanje s obzirom da je dio aktivnosti zabranjen (dječje radionice/pričaonice, aktivnosti učenja stranih jezika….) ili brojčano ograničen površinom i granicom od 25 sudionika i na otvorenom. Bit će pojedinih online nadomjestaka, o tome ćemo vas redovito obavještavati.  

U utorak 2. 12. u Ogranku Trsat čeka nas susret sa stručnjakom za gljivarstvo, moguće je sudjelovanje 10 sudionika, a potrebno je izvršiti i prijavu mailom prijave.programi@gkri.hr. Detalji o programu su ovdje

Čeka nas i prva zimska šetnja Šumom Striborovom, 5. 12. za 25 sudionika, a također je potrebno izvršiti prijavu mailom na prijave.programi@gkri.hr. Detalji su ovdje.

Naravno, digitalna sfera nastavlja dalje. Kroz prosinac čeka vas više online susreta i panela u sklopu programa Zelenog kutka Gradske knjižnice Rijeka i projekta Nova pravila igre. Imat ćete priliku slušati inspirativne i zanimljive predavače iz sfere održivog razvoja. Sve ćete moći saznati i pratiti uz naš Rasadnik.fyi.

Online putem 10. 12. u 9 sati održat će se i susret edukacije o uređivanju Wikipedije za knjižničare ali i ostale zainteresirane stručnjake iz sfere rada s informacijama, pa ako vas zanima svakako nam se javite na mail magazin@gkri.hr

Pisanje preporuka i pričica kroz Magazin i Brickzine neće stati te se nadamo da ćemo biti dobri vodiči kroz čitateljski život i kreativne životne začine. 

Osim rada “prema van” puno je toga što se odvija na planu unutarnje dinamike i razvoja, a što će se potom pretočiti u pojedine usluge i sadržaje zanimljive zajednici.

Radimo na projektima jačanja usluga i zajednice, a skupilo ih se već dosta s kojima paralelno žongliramo: "The Third Reading Age // (Treća) dob čitanja", "Poboljšanje pismenosti i učenja stranih jezika u osnovnim školama kroz razvijanje znanja, vještina i stavova (kompetencija) u izvannastavnim aktivnostima", Family Business Library - Rural and Regional Libraries as Local Family Entrepreneurship centres, Tech.Library - Enhance public library services for visually impaired users through ICT tools and training". Kroz neke će se poticati e-čitanje umirovljenika, kroz druge osnaživati obiteljsko poduzetništvo, važno je da su svi tu da nas čine jačima. 

Ujedno oblikujemo komunikacijski prostor i identitet Dječje kuće koja će krajem godine ususret otvorenju dočekati i svoju web stranicu. 

Imamo u prosincu i neka lijepa iznenađenja koja olakšavaju dolazak do knjiga. Samo ćemo za sada reći da je naš škartoc pun dobrih knjiga. Detalje provjerite ovdje

Pazite se, čuvajte se, vidimo se u knjižnici. :)