...a jedan od njih je i ova mapa koju ćemo tiskati, a ovdje je dostupna i u digitalnom obliku za one koji si ju sami žele isprintati. 

 

Mapa prikazuje sva mjesta na kojima smo se družili tijekom prve sezone s autorima i zajednicom, QR kodove iza kojih se krije put do iscrpnih sažetaka i videa te dopadljive citate koji će nam trajno ostati u ušima. Dizajernica mape je Ana Labudović (bekap), a otiskuje se specifičnom risografskom tehnologijom. 

Program Knjiga na nezgodnim mjestima Gradske knjižnice Rijeka kroz inovativni sadržajni, prostorni i tehnološki okvir konceptualizira domaću književnost i publicistiku održavanjem specifičnih tematskih razgovornih susreta s književnim i stručnim autorima na nekonvencionalnim urbanim lokacijama na riječkom području omogućujući neposrednije prožimanje zajednice, autora, knjiga i čitanja, a uključujući u razgovor arhitekte, urbaniste, urbane aktiviste. Programom se čitanje promovira na terenu neposredne prakse u zajednici i s ključnom porukom da najveći dometi hrvatske knjiške produkcije trebaju živjeti s ljudima, izvan prostora tradicionalne kulture a ujedno mogu služiti i za promišljanje konkretnih problema i izazova budućnosti.

Program se odvija uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske u sklopu programa koji potiču čitanje i razvoj čitateljske publike u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu.