Tribina je otvorena za sve koji vole književnost, čitaju, pišu ili bi voljeli početi pisati. Gosti tribine razmijenjivat će iskustva i razmišljanja o urođenom ili razvijenom talentu za pisanje, važnosti pripreme ili spontanosti prije početka stvaranja, razlici u objavi tiskane i e-knjige, o spisateljskim taštinama i mnogim drugim zanimljivim temama. "Nakon više od 300 polaznika radionica kreativnog pisanja u Zagrebu koji su objavljivali knjige i osvajali vrijedne književne nagrade, raduje nas što će poznata imena riječke kulturne scene polaznicima prenostiti znanja i iskustva.", kaže Sanja Vučković, voditeljica CeKaPea. 

Gosti tribine su voditelji tromjesečnih radionica kreativnog pisanja u Rijeci, a tribina se održava u sklopu novog ciklusa radionica. Mandić je voditelj radionice Novinarstvo u kulturi, Durić će polaznike uputiti u tajne pisanja filmske kritike, Krušvar će prenijeti znanja za pisanje kratke priče, a Kapidžić je pripremio E-samizdat radionicu za sve koji žele radove objaviti na nekoj od popularnih e-platformi i tako biti neovisni od izdavačkih kuća.

Radionice kreću 27. travnja u Domu mladih, a svi zainteresirani mogu se prijaviti na cekapecentar@gmail.com ili na 01 2431 071 te 091 5675 140.