Na prvom riječkom festivalu nebodera organiziranom od strane Sekcije mladih Društva arhitekata Rijeka u jednom od najreprezentativnijih i najviših nebodera na riječkim Rastočinama/Škurinjskoj Dragi svoje mjesto pronašle su i knjige.

Naime, škurinjska Udruga za urbanu regeneraciju "Kuraž" organizirala je malu slobodnu portunsku knjižnicu koja se nalazi na samom ulazu u neboder. Knjižnica je besplatna za sve stanovnike portuna, knjigu po izboru može posuditi tko god želi, a jedini je uvjet njeno vraćanje ili još bolje dijeljenje s drugima naslova s vlastitih polica. 

Izabrano je preko 100 naslova vrlo različite tematike od povjesničarskih naslova i stripova do dobrih kriminalističkih romana, a želja "Kuraža" je da mala knjižnica u portunu na bazi razmjene knjiga između stanovnika u zgradama i nebodera postane redovita riječka praksa. 

U neboderu na Rastočinama planira se i eksperimentalni projekt izvedbe urbanog vrta na krovu te bi knjižnica svoje mjesto trebala pronaći kao dio prostora za provođenje slobodnog vremena.

Mala knjižnica 2