Udruga za razvoj civilnog društva SMART u partnerstvu s Volonterskim centrom Osijek, PRONI Centrom za socijalno podučavanje Osijek, Regionalnim info centrom za mlade Rijeka “UMKI”, Gradom Rijeka i Gradom Osijek provodi projekt „Nove mogućnosti – veći izgledi za zapošljavanje nezaposlenih mladih“.

Cilj projekta je povećati zapošljivost i fleksibilnost nezaposlenih mladih na tržištu rada.

 Glavne aktivnosti projekta su:

selekcija nezaposlenih mladih i provedba ciljane izobrazbe za odabrane nezaposlene mlade

-  praksa nezaposlenih mladih

-  podrška kroz mentorstvo, savjetovanje i prijenos dobre prakse

U sklopu projekta provodit će se Akademija menadžmenta neprofitnih organizacija, za nezaposlene mlade osobe, u dobi od 18 do 29 godina, koje prepoznaju mogućnosti djelovanja i zapošljavanja u neprofitnom sektoru. Akademija će uključiti 15 dana edukacije, tijekom svibnja, lipnja i početkom srpnja 2015.

Program uključuje 5 tematskih cjelina u sklopu kojih će sudionici steći znanja i vještine vezane uz ulogu neprofitnog sektora u društvu, upravljanje i vođenje, civilno društvo i aktivno građanstvo, koncept društvenog poduzetništva, uspješno i učinkovito planiranje, pripremanje i pisanje projektnih prijedloga za fondove Europske unije, izradu proračuna, upravljanje projektima, praćenja i procjene uspješnosti provedbe projekata, upravljanje volonterima te „meke“ vještine (timski rad, vještine komunikacije, prezentacijske vještine).

Po završetku izobrazbe svi sudionici obavezni su sudjelovati u programu prakse u neprofitnim organizacijama (udruge, ustanove, lokalna i regionalna samouprava) gdje će imati mogućnost primijeniti znanja stečena.

Prijave za sudjelovanje u programu izobrazbe otvaraju se 24. ožujka, a otvorene su do 3. travnja 2015.

Za sudjelovanje je potrebno ispuniti prijavnicu i motivacijsko pismo, detalji i prijavnica se nalaze na www.smart.hr .

Više informacija o mogućnostima sudjelovanja u programu izobrazbe može se dobiti u uredu Udruge za razvoj civilnog društva SMART, Blaža Polića 2/IV, Rijeka, putem telefona, 051 332 750 ili e-mailom na marta@smart.hr.

Projekt „Nove mogućnosti – veći izgledi za zapošljavanje nezaposlenih mladih“ se provodi od siječnja 2015. do rujna 2016. godine. Vrijednost projekta je 180.640,61 Eura, s time da je putem komponente Razvoj ljudskih potencijala unutar EU fonda IPA, točnije natječaja "Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja" osigurano 94,99% sredstava, dok će ostatak sredstva osigurati Udruga SMART i Grad Rijeka.