Took Book je e-knjižara koja je prisutna već duže vrijeme na Internetu, a od prije nekoliko dana u svojoj ponudi ima i opciju eKnjižnice. Drugim riječima, uz mjesečnu članarinu od 39 kuna, možete posuditi koliko god želite e-knjiga i čitati do mile volje. 

U ponudi trenutno imaju preko 500 knjiga što će biti dovoljno za početak, a ponudu namjeravaju stalno povećavati. Tako na istom mjestu možete e-knjige i posuđivati i kupovati. 

Akcija besplatnog članstva kojom najavljuju novu e-knjižnicu traje do 15. prosinca pa do tog datuma možete bez naknade isprobati njihove usluge posudbe e-knjiga i vidjeti je li to za Vas ili nije. 

Kažu iz Took Booka da je projekt ovakve vrste eKnjižnice jedan od prvih u svijetu usprkos činjenici da je u Hrvatskoj objavljeno tek nešto više od 700 e-knjiga. Čitati se mogu naslovi na hrvatskom i na stranim jezicima, a u projekt su ušli hrvatski izdavači poput Frakture, Jesenski i Turka, Znanja i Bulaja naklade. 

Na kraju zaključju da je eKnjižnica odgovor na potrebu korisnika koji tragaju za uzbuđenjem koje pruža tehnologija i za mirom kojeg omogućuje prostor knjižnice.