Ažurirana vijest 30. 3. 2020., 8.00

Zbog mjera sprečavanja širenja koronavirusa, a u skladu s preporukama nadležnih tijela i odlukom Grada Rijeke svi odjeli i ogranci Gradske knjižnice Rijeka zatvaraju vrata do daljnjeg i novih preporuka nacionalnog stožera.

Mjera stupa na snagu od 17. ožujka. 

Županijski i Gradski bibliobus također u navedenom razdoblju neće prometovati. 

Zakasnine u navedenom razdoblju se neće obračunavati.

U svrhu što lakšeg prebrođivanja situacije one koji su u mogućnosti upućujemo na korištenje usluge aplikacije za e-knjige ZAKi Book. Procedura dobivanja PIN-a zbog specifičnosti situacije je promijenjena, a sve što je potrebno učiniti je javiti se na mail pin@gkri.hr s upisom svog imena i prezimena, broja članske iskaznice i adrese prebivališta. PIN će biti uručen najkasnije sljedećeg radnog dana. Upisati se u knjižnicu ili obnoviti članstvo moguće je i online putem. Detalje provjerite ovdje.

Sve informacije možete dobiti na info telefone 098/9832498 ili 098/9832497, od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8- 15 sati. S obzirom na situaciju otežanog rada molimo za strpljenje i razumijevanje.

Nadamo se skoroj pobjedi nad virusom, normalizaciji stanja i novim susretima s vama. Kao što uvijek kažemo - čitamo se na internetu, ali vidimo u knjižnici. 

Sretno i hrabro! :) 


Starija vijest 14. 3., 8.00

U skladu s uputama dobivenima od Županijskog stožera civilne zaštite, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ i Grada Rijeke u postupku je prilagođavanje poslovanja Gradske knjižnice Rijeka novonastaloj situaciji u borbi protiv daljnjeg širenja koronavirusa.

Odjeli i ogranci Gradske knjižnice Rijeka zasad će raditi prema uobičajenom radnom vremenu osim Narodne čitaonice koja će biti zatvorena za sve korisnike. Odjeli i ogranci otvoreni su za usluge posudbe i vraćanja knjiga, a svi čitaonički prostori su zatvoreni. 

Uz važeće mjere donesene 12. 3. Gradska knjižnica Rijeka mora otkazati i održavanje manifestacije Mjesec dobre dječje knjige, planirane za travanj s preko 40 programa u Rijeci. Više detalja možete pronaći ovdje

Županijski bibliobus i Gradski bibliobus Gradske knjižnice Rijeka od ponedjeljka 16. 3. ne prometuju i neće se nalaziti na stajalištima. 

Posebno naglašavamo:

Svi programi Gradske knjižnice Rijeka planirani do 15. 4. 2020. godine su otkazani!

Narodna čitaonica, Korzo 24 je zatvorena za sve korisnike!

Bibliobusi ne prometuju!

Upute za korisnike:

- U slučaju simptoma respiratornih bolesti i/ili povišene temperature obvezno odgoditi osobni dolazak u odjele i ogranke Gradske knjižnice Rijeka.

- Prilikom posjeta odjelima i ograncima Gradske knjižnice Rijeka koristiti se postavljenim punktom s dezinfekcijskim sredstvima (od četvrtka, 12. 3. 2020.).

- Pridržavati se uputa o higijenskom postupanju na priloženim komunikacijskim materijalima u odjelima i ograncima te upoznati mjere zaštite od zaraze. Više na linku ovdje.

Ne bismo li što kvalitetnije prebrodili novonastalu situaciju, pozivamo i na:

- kućno pretraživanje online katalog.gkr.hr poradi pronalaska željenog naslova

- korištenje mobilne aplikacije e-knjižnice ZAKi Book dostupne svim članovima Gradske knjižnice Rijeka. Više detalja na linku ovdje

- korištenje online funkcionalnosti Moj GKR za produživanje roka posudbe. Više detalja na linku ovdje.

- komuniciranje telefonom s traženim odjelom ili ogrankom Knjižnice. Kontakti na linku ovdje

Povećanje broja posuđenih knjiga

 

Dodatno, Gradska knjižnica Rijeka od 12. 3. 2020. povećava broj knjiga koje je moguće posuditi odjednom te svi korisnici mogu umjesto 4 posuditi 6 knjiga ne bi li kroz razdoblje pojačanog opreza potreba za fizičkim posjetima odjelima i ograncima bila što manja. Napominjemo da je potrebno voditi računa o mogućim zakasninama svake knjige i ako je potrebno, nakon 30 dana pravovremeno produžiti što je moguće učiniti pozivom odjelu/ogranku ili online Moj GKR

Pozivamo na redovito praćenje obavijesti Nacionalnog stožera civilne zaštite, Županijskog stožera civilne zaštite i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a. Gradska knjižnica Rijeka prilagodit će daljnje postupanje dnevnim uputama nadležnih tijela te ćete o njima biti pravovremeno obaviješteni.

Za sve informacije o radu Gradske knjižnice Rijeka i eventualne upite o mjerama javite se na mailknjiznica@gkri.hr.


Vijest 11. 3., 14 sati

U skladu s uputama dobivenima od Županijskog stožera civilne zaštite i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ (10. 3.) u postupku je prilagođavanje poslovanja Gradske knjižnice Rijeka novonastaloj situaciji u borbi protiv daljnjeg širenja koronavirusa.

Odjeli i ogranci Gradske knjižnice Rijeka zasad će raditi prema uobičajenom radnom vremenu, bibliobusi prometovati prema rasporedu stajališta, uz redovito održavanje programa (broj sudionika i publike ne prelazi 40 prisutnih), ali prema predloženim mjerama pojačanog opreza i mjera.

Upute za korisnike:

- U slučaju simptoma respiratornih bolesti i/ili povišene temperature obvezno odgoditi osobni dolazak u odjele i ogranke Gradske knjižnice Rijeka.

- Prilikom posjeta odjelima i ograncima Gradske knjižnice Rijeka koristiti se postavljenim punktom s dezinfekcijskim sredstvima (od četvrtka, 12. 3. 2020.).

- Pridržavati se uputa o higijenskom postupanju na priloženim komunikacijskim materijalima u odjelima i ograncima te upoznati mjere zaštite od zaraze. Više na linku ovdje.

Ne bismo li što kvalitetnije prebrodili novonastalu situaciju, pozivamo i na:

- kućno pretraživanje online katalog.gkr.hr poradi pronalaska željenog naslova

- korištenje mobilne aplikacije e-knjižnice ZAKi Book dostupne svim članovima Gradske knjižnice Rijeka. Više detalja na linku ovdje

- korištenje online funkcionalnosti Moj GKR za produživanje roka posudbe. Više detalja na linku ovdje.

- komuniciranje telefonom s traženim odjelom ili ogrankom Knjižnice. Kontakti na linku ovdje

Povećanje broja posuđenih knjiga

 

Dodatno, Gradska knjižnica Rijeka od 12. 3. 2020. povećava broj knjiga koje je moguće posuditi odjednom te svi korisnici mogu umjesto 4 posuditi 6 knjiga ne bi li kroz razdoblje pojačanog opreza potreba za fizičkim posjetima odjelima i ograncima bila što manja. Napominjemo da je potrebno voditi računa o mogućim zakasninama svake knjige i ako je potrebno, nakon 30 dana pravovremeno produžiti što je moguće učiniti pozivom odjelu/ogranku ili online Moj GKR

Pozivamo na redovito praćenje obavijesti Nacionalnog stožera civilne zaštite, Županijskog stožera civilne zaštite i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a. Gradska knjižnica Rijeka prilagodit će daljnje postupanje dnevnim uputama nadležnih tijela te ćete o njima biti pravovremeno obaviješteni.

Za sve informacije o radu Gradske knjižnice Rijeka i eventualne upite o mjerama javite se na mail: knjiznica@gkri.hr.