Početak lipnja donosi pravu poslasticu za sve ljubitelje povijesti, fantasyja i legendi, što jamči održavanje trećeg po redu Festivala mitova i legendi Istre i Kvarnera Malik fest 2013.  

U kostimiranom, bajkovitom spektaklu, kroz splet kazališnih predstava, izvedbi na autohtonim glazbalima, uprizorenja mitskih bića primorsko-goranskog područja i pričanja priča o njima i povijesti, prikaz i ponudu autohtonih obrta, proizvoda i delicija, predstavljanje drevnih sportova, razne radionice, igre i tribine, gosti će dobiti priliku uživati u svijetu mašte i prirode, snova i stvarnosti. Iza svega stoji motiv spašavanja od zaborava autohtonih primorsko-goranskih blaga predstavljanjem nematerijalne kulturne baštine. Kako bi se osnažio društveni značaj manifestacije, na navedene teme nadovezalo se pitanje odnosa čovjeka prema prirodi i ekologiji.

Posebno mogu biti zadovoljna djeca za koju su pripremljene predstave Kako je Potjeh tražio istinu i Trsatski zmaj, radionice oslikavanja staklenki, filcanja vune, izrade zmajeva, predstavljanje slikovnica, predavanja...

Program Malik festa 2013. 

Fotografije: Ilustracija/Matea Mirošević