Na dan obljetnice otvorenja zgrade HNK Ivana pl. Zajca, 3. listopada 2020., u podne, izvest će se opera rođenog Riječanina Ivana pl. Zajca:„Nikola Šubić Zrinjski“.

Naša prvakinja Kristina Kolar, prometnula se u najbolju Evu u Hrvatskoj, njezin moćan i kristalno čist sopran iskričavih visina, odzvanjao je kazalištem s tendencijom da natjera trnce na kožu svakom iskonskom ljubitelju opere. (…) Dueti Kristine i Roberta Kolara bili su rapsodija dva odlično stopljena glasa, kolosalne tehnike i pozicije.(Luka Nalis, Fiuman.hr)

Redateljica Dora Ruždjak Podolski smjestila je radnju opere u distopijski prostor gdje zboristi kao znanstvenici u laboratoriju pokušavaju pronaći formulu spasa za naciju, te tako zapravo anticipirala upravo ono što nam se danas događa – doba pandemije i krize.

2

U glavnim će ulogama nastupiti Robert Kolar, Kristina Kolar, Anamarija Knego i Aljaž Farasin. Maestro Igor Vlajnić će dirigirati izvedbom, a sastav orkestra koji će brojati 30 glazbenika bit će upravo onakav kakav je bio i prigodom davne zagrebačke praizvedbe, 1876.godine.

Uz predočenje članske iskaznice Gradske knjižnice Rijeka možete kupiti ulaznice uz 30% popusta na blagajni HNK Ivana pl. Zajca za izvedbu 3.10., kao i za reprizne izvedbe: 8.10. u 19 sati i 10.10. u 18 sati.

Više možete pronaći na linku ovdje.