Činjenica da obrazovni sektor prolazi jednu od najvećih revolucija u povijesti više i nije posebna vijest. Ipak, informacija iz Los Angelesa nam je privukla pažnju zbog masovnosti i vrlo kratkog roka provedbe projekta.

Naime, Los Angeles Unified School District obavijestio je javnost da pilot program korištenja 31 000 iPada u školama odlazi na potpuno novu razinu te će uređaje do 2014. godine dobiti 640 000 učenika! Plan je toliko ambiciozan da je cilj već do kraja kolovoza ove godine većinu učenika opremiti uređajem ne bi li spremni ušli u novu školsku godinu. Što se tiče sadržaja uređaji će biti opremljeni edukativnim softverom, a postignut je dogovor i s izdavačem udžbenika Pearson koji će ih opremiti elektroničkim udžbenicima.  

O financijskoj strani cijele priče tiče valja istaknuti da je pilot program financiran javnim novcem dok će za masovno opremanje biti korišteni privatni fondovi i sponzorstva. 

Podsjetimo, i pojedine škole u Hrvatskoj poput nama partnerske OŠ Vežica upustile su se u avanturu implementacije iPada u nastavu, ali cjelokupna situacija se ne može ni približno uspoređivati s američkom gdje očito osim financija ne postoji ni problem sadržaja za uređaje. 

Izvori: Citeworld