Iako je već 3. siječnja Županijski bibliobus imao svoju prvu probnu vožnju na otok Krk, zbog zimskih blagdana, prigodno svečano obilježavanje početka njegovog rada na području ove Općine, upriličeno je 17. siječnja u dvorani Dječjeg vrtića Baška.

Iako su vremenske prilike toga dana bile izuzetno nepovoljne zbog visine snijega neuobičajene za otok i jake bure što je onemogućilo dolazak autorice Hane Lukas Midžić iz Zagreba koja je trebala za predškolce i mlađe osnovnoškolce izvesti predstavu i promociju slikovnice Vrijeme je za basnoslovke, to ipak nije umanjilo radost prisutnih.

Inicijativa o dolasku bibliobusa potekla je od samih stanovnika Baške te je izuzetan doprinos kvaliteti njihova života. 

Ravnateljica GKR Gorana Tuškan Mihočić pozdravila je predstavnike Općine, posebno načelnika Tonija Juranića, predstavnike Turističke zajednice Općine, Područne škole Baška, Dječjeg vrtića, predstavnike medija i dr. Istakla je zadovoljstvo činjenicom da je u itinerar Županijskog bibliobusa, osim brdsko-planinskog područja, konačno uvrštena i jedna otočna općina te izrazila nadu da će i druge krčke općine, u dogledno vrijeme slijediti primjer Baške.

Načelnik Općine, mr. sc. Toni Juranić, koji je ovom prigodom iz ruku ravnateljice primio počasnu iskaznicu, istaknuo je da je inicijativa o dolasku bibliobusa potekla od samih stanovnika Baške te da u tome vidi izuzetan doprinos kvaliteti njihova života, budući da nedostaje sličnih kulturnih sadržaja. Druženje se nastavilo u Bibliobusu zajedno s novim korisnicima kojih se do sada tridesetak učlanilo.