Sigurno ste već čuli kako je nedavno preuređen naš Odjel periodike, u sklopu Palače Modello, u kojoj nalazite sve što je potrebno za pisanje seminara, znanstvenog rada ili tek obnovu znanja o najdražoj vam struci.

Za one koji još uvijek ne znaju što se nalazi iza vrata stražnjeg ulaza u Središnji odjel Knjižnice, na pravom ste mjestu. Bilo da ste ljubitelj književnosti, ekonomije, filmske umjetnosti, arhitekture ili jednostavno volite listati stare novine, u Periodici možete istraživati brojne teme obrađene u velikom broju časopisa i novina koji pristižu svaki tjedan i tako "apdejtaju" našu stručnu zbirku.

Na primjer, u najnovijem broju Književne smotre možete pročitati koja je veza Davida Bowieja i političke ekonomije i na koji se način danas na internetu uspostavlja kolektivna melankolija; možete saznati kakav je to mash-up / hibridni roman ili što to znači dislocirani diskurs.

Ako teorija književnosti i kulturologija nisu vaš cup of tea i više volite proučavati ponašanje ptica ili saznati kako je to uspeti se na Mont Blanc, za vas su novi brojevi Meridijana i Hrvatskog planinara. Tko zna, možda baš vas čitanje o tim pothvatima ponuka da oborite novi rekord u alpinizmu ili otkrijete neku novu životinjsku vrstu. Ako vam se pak teorija čini presuhoparnom, a i niste baš neki sportski tip, u časopisima VIDI i Bug možete pročitati koje su to trenutno najmoćnije gamerske "zvjerke" ili gdje dobiti najbolju trenutno dostupnu IT edukaciju u Hrvatskoj.

Kako god bilo, sigurno nećete ostati zakinuti za informaciju. U najgorem slučaju možete završiti na World Wide Webu i kao knjižnični član koristiti se (naravnom besplatnim) pretraživanjem interneta. Odjel periodike nudi i mir i tišinu čitaoničkog prostora te može biti idealno mjesto na kojem ćete provesti kišnu jesen u gradu.

DSCN4769b