Šuma Striborova ove je godine 27. travnja u jutarnjim satima, peti put po redu, okupila profesore, knjižničare, studente, roditelje i malene gutače slikovnica, a sve to u uspješnoj organizaciji Gradske knjižnice Rijeka i Planinarskoga društva Kamenjak. Rezultat je šetnjica uređenom, edukativnom, botaničkom stazom koja je primjerena svim uzrastima te piknik u čarobnom okruženju izlistane šume.

Najmlađu publiku animirali su (i to čak na dva floora!) studentice Učiteljskog fakulteta s profesoricom Majom Verdonik te članice Studentskog čitateljskog kluba, a ugostili smo i svestranu umjetnicu i terapeutkinju Mejremu Reuter koja je svojim sviranjem i improviziranjem igrokaza stvorila izuzetnu atmosferu. Čitalo se, glumilo, plesalo i družilo, a po završetku čitanja i pričanja vojska ljudi naoružanih dobrim raspoloženjem zaputila se na vrh s kojega puca predivan pogled na Kvarnerski zaljev.

Iako smo ovim događajem zaključili Tjedan dobre dječje knjige, sigurni smo da se vidimo uskoro opet, a da ne ostavimo prostora za očajavanje, umjesto u Šumu Striborovu pođite u Dječji odjel Stribor u samom srcu grada ili kod svoje najdraže lokalne knjižničarke potražite naslove koji su oduševili publiku i organizaciju. Grubzon, Grubzonovo dijete, Mjesta ima na metli svima autorice Julije Donaldson, Plašljiva vjeverica i Plašljiva vjeverica traži prijatelja Melanie Watt, Nezadovoljna bubamara Sunčane Škrinjarić i Priča o Cici Cupkalu Beatrix Potter. A čaj vjerojatno imate doma!

Fotografije: Gradska knjižnica Rijeka