Tolstojeva Ana Karenjina i Orkanski visovi Emily Brontë knjige su koje su ostavile najupečatljiviji trag u sjećanju generacije 65+. Drugo mjesto čvrsto su zauzeli Winnetou Karla Maya i Andrićeva Na Drini ćuprija. Treće mjesto podijeliše Saga o Nilsu Holgersonu Selme Lagerloef, Bijeli očnjak Jacka Londona, Vlak u snijegu Mate Lovraka, Crna strijela Roberta Louisa Stevensona i Grička vještica Marije Jurić Zagorke, te roman kojeg više nema u fondu naše knjižnice, a kojeg se čitatelji, eto, sjećaju - Mali Muck Wilhelma Hauffa.

Strastvenim čitateljima često nije lako izdvojiti tek pojedini naslov, stoga pregled glasova daje i dodatnu informaciju o autorima čija su stvaralaštva obilježila mladost generacije 65+:  Branko Ćopić, Mato Lovrak i Ivana Brlić-Mažuranić, Zane Grey i Karl May, London, Dostojevski, te Šenoa i Kranjčević najčešće su spominjani autori u ovim čitateljskim uspomenama.

Ova nas je potraga podsjetila i na nekad vrlo rado čitane, a danas pomalo i zaboravljene naslove, a to je bio i cilj ove akcije – podsjetiti na dobra a zapostavljena književna djela. Čega su se sjetili naši glasači? Evo niske izabranih naslova: Dobra zemlja Pearl Buck, Mati Maksima Gorkog, Tihi Don Mihaila Šolohova, Srce Edmonda de Amicisa, Kako se kalio čelik Nikolaja Ostrovskija, Tri ratna druga Ericha Marie Remarquea, Derviš i smrt Meše Selimovića, Flaubertova Madame Bovary, I vječno pjevaju šume Trygve Gulbranssen, Kristina Lavransova Sigrid Undset.

Najviše glasača odazvalo se u Ogranku Turnić, a najiscrpnije izvješće priloženo je u Županijskom bibliobusu - esej o čitanju i čitateljska bi(bli)ografija na 4 stranice vjerne članice gospođe Margarete-Grete Paver dokazali su da i poezija i zavičajna književnost imaju svoju publiku, da se povijest čitanja može mjeriti i s više od tisuću naslova od rane dobi pa dokle god nas oči služe i da na tom putu Županijski bibliobus Gradske knjižnice Rijeka svojim korisnicima predstavlja bitan dio svakodnevice.