Ime smo odabrali u dramatičnoj završnici između pobjednika i prvog pratioca (dobro ste čuli - mogli smo se zvati Mistični keks, što neki među nama ne mogu prežaliti). Po dobroj praksi fantasy kluba, ime je nastalo kolektivnim šarenim brejnstormom asocijacija na temu “prva stvar koja ti padne na pamet”, “prva stvar koja ti padne na pamet, a da je vezana za fantastiku” i “prva stvar koja ti padne na pamet, a da je vezana za knjige”. (Ako ćemo iskreno, prema asocijacijama smo se mogli zvati i Patch ili Cas, ali na naše veselje ipak su prevladale asocijacije na svježe objavljeni, već pročitani roman Cassandre Clare Mehanički anđeo.)

Broji nas se 8 (s dvoje letećih članova), od osmog razreda osnovne do četvrtog razreda srednje škole. Na velikoj kolektivnoj akciji 3. prosinca u Labosu (kad smo svojim oduševljenim vriskovima smetali kolegama iz reKREATIVACA i VNČ pri izradi Božićnih čestitiki) prevodili smo ime Everlark, svirali sve od Stairway to Heaven na harfi do Biebera na gitari (ili barem pokušali), saznali što je to shipper, koliko je teško naučiti svirati gitaru, a koliko ukulele i ustvrdili da trebamo još jednom pogledati film u kojem je pjesma Kiss from a rose (barem neki od nas, koji pjesmu nisu prepoznali na kvizu filmske glazbe s laptopa).

U međuvremenu smo ustvrdili da se odazivamo i na nadimak Mehaničari, te da ćemo se nalaziti jednom mjesečno, svake prve srijede u mjesecu u kojoj smo u jutarnjoj smjeni (druga srijeda pripada fantasy klubu druge smjene) u 16.30 u Striborovom korneru. Logo biramo iza Nove godine, kad naše tri crtačice dovrše rad na svojim idejama!

Idući put vidimo se 14. siječnja u 16.30. Zadatak je do susreta pročitati jedan strip – bilo koji strip – osim Garfielda koji nam već izlazi na uši i Alan Forda prema kojem voditeljica kluba gaji nerazumnu odbojnost, prednost dajući Navis i Lazarusu Leddu. Batman je također prihvatljiv (s napomenom da molimo da čitate 2D, a ne 3D varijantu s kojom smo se zabavljali u Labosu).

Naravno, čitanje stripova je samo priprema za prvi klupski susret u 2015. godini, na kojem ćemo izraditi svoj fantasy strip...