Kako smo i knjižni fond Zelenog kutka na specifičnoj lokaciji u samom centru grada temeljili na urbanim ekološkim temama poput uzgoja biljaka u zatvorenim prostorima, stanovima, kućama, prozorima i fasadama, hidroponije i akvaponije, tako smo se i sami okušali u uzgoju gredice u zatvorenom, u knjižnici.

Same gredice su od reciklirane plastike proizvođača Elho, a natpisi i oznake rađeni su od papira, drva i kartonske ljepenke. Biljke koje smo za početak odabrali su lavanda, komorač, više vrsta timijana, smilje, ljubica, menta i kadulja, a na čajne vrste smo se odlučili i zato što se čitanje knjiga već nekako tradicionalno veže uz mirisnu šalicu čaja, a sve zajedno sa popularnim hygge i lykke filozofijama provođenja kvalitetnog slobodnog vremena.

IMG_20191125_080324

Kako se u našim prostorima odvija zavidan broj događanja s raznim predavačima, želja nam je jednog dana, na stolu uz knjigu, imati vlastiti, knjižničarski čaj, moći ga ponuditi gostima koji dolaze, ali i domaćinima koji nas ugošćuju u drugim knjižnicama i na raznim seminarima i konferencijama na kojima prisustvujemo i predstavljamo svoj rad.

Proljeće će biti vrijeme branja i sušenja biljaka, a onda i pakiranja, pa na koncu i kušanja jedinstvenog čaja uzgojenog baš u knjižnici. O procesima ćemo vas, kao i inače, redovito obavještavati u našem Magazinu i Facebook stranici.
Nadamo se da ćemo, i uz pomoć mnoštva knjiga s kojima se možemo savjetovati, uspjeti biti dobri vrtlari našim novim biljkama, da će uživati u društvu brojnih korisnika čitaonice, zvuku listanja stranica te svim inspirativnim pričama s naših predavanja.

IMG_20191125_080624