...u dva riječka dječja vrtića ide dalje i to u prostore koji sigurno ne padaju prvi na um kada se spomenu knjiga i knjižnica – stadion Kantrida!

DSCN2405

Kao nova faza u provedbi u Hrvatskoj jedinstvenog projekta Knjigomet postavljena je tako u salonu stadiona mala knjižnica koju mogu koristiti svi članovi Škole nogometa NK Rijeka kao i roditelji malih nogometaša. Za početak izabrano je stotinjak knjiga raznolike tematike – od literature koja pomaže u životu s nogometom do književnih radova provjerene kvalitete. Knjižnicu će se moći koristiti subotom ujutro, upravo u vrijeme održavanja natjecateljskih utakmica, stoga će se od sada porazi i pobjede proslavljati ili tugovati i uz dobru knjigu! :)

DSCN2401

Veselo je već bilo na samom predstavljanju male knjižnice pretople siječanjske večeri. Umjesto izravno na teren morčiće je u malu knjižnicu, kao dio samog treninga, doveo trener Kristijan Čaval gdje ih je pak dočekalo spremno društvo - trener Boris Milanović, profesor i autor knjige o povijesti stadiona na Kantridi  Marinko Lazzarich te knjižničarka Verena Tibljaš. Zanimljivih upita i razdraganog razgovora o knjizi i nogometu nije nedostajalo – koje je najdraže štivo morčića, što su zadnje pročitali, zašto čitanje pomaže i u procesu treniranja, samo su neke od iskri kreativnosti probuđenih na Kantridi.

Lopta je "šutnuta", još jedna stranica knjige okrenuta – Knjigomet ide dalje!