Predstavljanju je nazočila i Hana Šinković, djevojčica koja je ilustrirala ovu knjigu te njezin otac, uzgajivač pasmine Lagotto Romagnolo (pas na ilustracijama).

Stručni uvid u roman dao je recenzent Marinko Lazzarich i približio je mlađim školarcima iz dvije riječke osnovne škole, a Ljubica Kolarić-Dumić razgovarala je s njima na svoj osebujan, djeci prilagođen način. Kako bismo se barem malo upoznali s romanom, na predstavljanju su pročitana uvodna pisma nestašnog dječaka Vrcka i Maslinke, djevojčice s očima koje podsjećaju na zelene masline.

Nakon što su Vrcko i Maslinka pročitali knjigu o djetinjstvu Olivera Twista, odlučili su dopisivati se s njime. U tome im je pomogla autorica Mirjana Mrkela kako bi pisma stigla do onih ljudi "koji mogu pomoći u izgradnji ljepšeg i pravednijeg svijeta". Jer, u suvremenom svijetu postoje napuštena i usamljena djeca baš kao i u viktorijansko doba. 
U romanu se spominju još i park, djeca, beskućnici, kuharica, stražar, pas koji traži tartufe, dvije narukvice, mali Božo, zrnce Blagdanskog ozračja, malo crne kronike i jedan pečeni jarac. Taman dovoljno da uzmete knjigu u ruke i pročitate ju!

Roman Dragi Olivere namijenjen je prvenstveno djeci koji Olivera Twista imaju za lektiru kako bi ga što bolje mogla razumjeti u sadašnjem ozračju (a mogao bi biti uvod i motivacija!). Unatoč socijalnoj tematici, knjigom dominira optimizam, kojim autorica i sama zrači. Ona je usprkos lošim vremenskim prilikama sretno doputovala iz Zadra u Rijeku, isto kao što je unatoč svojoj sljepoći (koja nije nastala zbog pretjeranog čitanja, nego joj je zbog bolesti "pregorio ekran") napisala ovaj roman i puna je volje za životom i dijeljenjem putem pisanog stvaralaštva.