U prvom travanjskom tjednu, u skladu s buđenjem prirode, izašli smo iz naših uobičajenih prostora te gradskih naselja u kojima su smješteni naši postojeći odjeli i ogranci te se našli u prostorima škurinjskog mjesnog odbora.

Mjesto održavanja je indikativno - nedaleko je već godinama stajalište našeg Gradskog bibliobusa, a zapravo je riječ o stanu u jednoj tipičnoj škurinjskoj zgradi. Škurinje je naselje bez adekvatne društvene i kulturne infrastrukture što je karakteristika od nastanka sedamdesetih godina, a stvari su postale složenije masovnim širenjem trgovačkih sadržaja. Upravo zato je idealno područje za traženje puteva oplemenjivanja, poboljšanja društvenog i kulturnog standarda, kvalitete života. 

Udruga za urbanu regeneraciju "Kuraž" (sastavljena od sadašnjih i bivših stanovnika naselja), Gradska knjižnica Rijeka i Rijeka 2020. uz podršku programa zaklade Bosch "Actors of Urban Change" osmislili su zato projekt "Kultura na balkonu" kroz kojeg će se provesti niz edukativnih aktivnosti i mikrointervencija

Ciklus je otvoren susretom s Cvijetom Biščević, doista inspirativnom i optimističnom stručnjakinjom za urbano vrtlarenje i kompostiranje, koja je brojne pristigle građane, mahom lokalne stanovnike, provela kroz uzbudljivo putovanje svjetskim i domaćim primjerima urbanog vrtlarenja, kompostiranja u vlastitom domu i generalno zdravog "zelenijeg" pristupa životu. 

Svi zainteresirani mogu preuzeti održanu prezentaciju i samostalno se nadahnuti, a za dodane informacije o projektu i predstojećim aktivnostima možete se javiti na mail skurinjskisusjedi@gmail.com ili porukom Facebook stranici Škurinjski  susjedi.

Preuzmi prezentaciju "Urbana permakultura i kultiviranje grada"