Pet je članica Studentskog čitateljskog kluba čitalo odabrane kratke priče suvremenih hrvatskih autora korisnicima Doma Kantrida. Šesta je članica sve to prenijela u dnevnom listu La voce del popolo.

Tina Kovačić, Sanja Štajdohar, Nikol Bali, Tea Sokolić, Tina Babić i Stella Defranza svoje su subotnje jutro obogatile novim volonterskim iskustvom, a korisnicima Doma unijele literarnog svjetla u sivo i kišno subotnje jutro. Duhovite priče iz knjiga Rani dani Gorana Tribusona, Naša spiza grupe utorkaša, Kruh i mast te Vesele zgode djeda i bake Pavla Pavličića bile su pun pogodak o čemu je više rekao pljesak nakon svake priče i zahvale slušatelja po završetku čitanja. Dogovoren je ponovni susret iduće subote u isto vrijeme, od 10 do 11 sati, na istom mjestu, u Domu Kantrida, uz sugestiju publike: "Dajte nam popis priča da na kraju možemo zaokružiti onu koja nam je bila najbolja!". Igra ne prestaje s godinama, ona nas održava vitalnima.

I zato donosimo glasačke listiće - s listom na kojoj ćemo, umjesto političara, zaokruživati priče. I bit će to bolji izbor. Jer dobra nam priča uistinu može donijeti nešto novo. Obogatiti nas i razveseliti.