U nedjelju, 11.11.2012. hrvatske knjižnice svečano su obilježile svoj dan. U svijetu informacijske buke knjižnice su mjesta koja pažnju privlače mirom u kojem nastaje nova generacija čitatelja, znanstvenika, kreativaca. Također, u njoj smještena djela na jedinstven način odvode u nestvarne svjetove uzbudljivih avantura.

Izbor između dobrog filma na televiziji ili dobre knjige za potonju je često izgubljena bitka, ali svi oni koji su barem jednom bez predrasuda uronili u dobru priču znaju izabrati.

Čitali biste naglas, a nitko vas ne želi slušati? Došlo je vaših 5 + 5 minuta!

Dan hrvatskih knjižnica imao je je zanimljivu karakteristiku da se obilježava u nedjelju, jedini dan u tjednu kada su knjižnice inače zatvorene. Upravo zbog te jedinstvene prilike dobar dio hrvatskih knjižnica otvorio je svoja vrata na nekoliko sati i na taj dan! Mi smo otvorili vrata Ogranka Zamet, obiteljske knjižnice na kraju grada.

Pripremljen je i program na koji su bili pozvani svi željni slušanja dobre priče i samostalnog izražavanja. Od 10,30 do 11,30 odvijala se Pssst...priča...nedjeljna! koja je bila obiteljsko vrijeme za priču i kreativnu igru za predškolce i roditelje uz zeku Paulija, a kao posebna zanimljivost pokazao se Čitateljski glas naroda! u kojem su svi koji su željeli glas čitali drage književne, znanstvene, znanstveno-popularne ili novinarske tekstove.