Nataša Govedić, Manuela Zlatar i Iva Nerina Sibila vode nas u bajkovite svjetove nalik onima na koje smo navikli u bajkama od davnina, ali s laganim dodirom vrckavog šarma kakav je moguć samo danas jer je proizvod našeg vremena i jer nam je blizak. Tako igrajući se s Nekad i Danas, miješajući u čarobnoj epruveti Izmišljeno i Stvarno, donose nam 26 bajki novog doba.

U čarocrtežima se malo skrila, a malo razotkrila izvrsna Hana Lukas Midžić. Ona je, naizgled, jedna, ali u njoj kao da čuče tri različite osobe koje su ilustrirale ovu knjigu! No, gadno se varate ako mislite da je išta u ovoj knjizi slučajno – jer kad se tri Hane pribroje jednoj Nataši, jednoj Manueli i jednoj Ivi Nerini te jednoj nezaobilaznoj vrijednoj urednici Lari (Holbling Matković), čarobna bajkovita brojka 7 začas će naći svoje mjesto i u ovoj bajkovnici! I već ste unutra, i ne možete van. Bez dodira magičnog prsta, zamaha čarobnog kista ili šapata čudnih glasova.

Ovo je jedna jako ženska knjiga, jedna knjiga jakih žena. Ipak, ili možda baš stoga, u njoj nema podjele na „priče za djevojčice“ i „priče za dječake“. Tu su, naprosto, priče, pače bajke, za velike i male. 

S poleđine knjige smiješi se najbolja preporuka: 

„Bajka je čarobni štapić. Dokazano pretvara neraspoloženost u znatiželju, umor u vedrinu, ljutnju u slasni oraščić koji bučno krcne i rastvori se u zajedničku igru! Bajka raspiruje smišljanje i razmišljanje. (...) Ako ste dijete bilo kojeg uzrasta, napravite toplu čokoladu, zašuškajte se pod dekicu i – sretan put!“.